«

»

Nov 17

Att arbeta med ett kreativt yrke

 

I dagens tekniska samhälle blir det fler och fler människor som arbetar med kreativa yrken där det gäller att skapa och hela tiden Light bulb iconkomma på nya idéer. Ett yrke där detta är fallet är copywriting. Copywriters förväntas vara kreativa, fyndiga och nyskapande. Detta är absolut inte det lättaste, att alltid vara en idéspruta och ständigt producera och leverera tar ut sin rätt. Många inom yrket berättar om hur svårt det kan vara att leva med denna press och hur jobbigt det kan kännas när idéerna tryter. Så hur gör man då för att alltid vara inspirerad och kunna komma upp med nya spännande lösningar och koncept?

Det finns naturligtvis massor av olika sätt att inhämta inspiration och det är olika från person till person vad som funkar bäst. Dock finns det några allmänna tips som brukar funka och som kan hjälpa de allra flesta, i alla fall en bit på vägen så att man kommer igång. Sedan får man själv försöka ta det vidare. Det gäller att analysera sig själv och ta reda på vad det är som fungerar för en.

De enklaste tricksen är ibland också de mest självklara. Alla sinnliga intryck är alltid bra. Det kan till exempel var värdefullt att sätta på riktigt bra musik och låta sig ryckas med av den, kanske till och med dansa. Eller varför inte se på en riktigt bra film eller Working on laptopläsa en bok. Ibland kan det till och med vara läge att ta sig ann den där boken medan man jobbar. Det är ju dock svårt att göra så mycket annat samtidigt som man läser en bok. Men kom då ihåg att det faktiskt finns ljudbok som man kan lyssna på precis när man vill, även när man sitter och arbetar med ett projekt eller ett uppdrag.

I övrigt kan det hjälpa att ta en promenad eller bara att byta ut sin vanliga miljö mot något annat. Det gäller att få ett annat perspektiv och ibland bara att kunna släppa taget om problemet för en stund och hämta nya krafter.

graphene